MAMMALIVET <6 veckor

Det enda man behöver tänka på direkt efter förlossningen är ens nyfödda bebis och knipövningar :). Man kanske inte orkar tänka på att träna direkt efter förlossningen, det hade inte jag lust med iaf =) Däremot är det viktig att börja återfå styrka i bäckenbottenmusklerna!

Det gör inte bara att du läker snabbare utan också att du kan påbörja träning snabbare. Självkänslan ökar också vid att ha starkare bäckenbottenmuskler då man ofta får problem med urinläckage antingen direkt efter förlossningen eller senare i livet till följd av brist på knipövningar. Jag vet inte varför vi är så dåliga på att göra de regelbundet när vi ofta vet att det är så viktigt!

Promenader- bra motion innan efterkontrollen

Kroppen har genom graviditet och förlossning blivit rejält försvagad och det är viktigt att ta hänsyn till det och dessutom behöver man vila myyyycket mer. Promenader är den ultimata motionen då man belastar leder lite, ens bebis kan sova I vagnen, extra motstånd med vagnen och man kan variera hastigheten.Tänk på att långsamt trappa upp tiden och hastighet.