Hållning och livsstil

Under allt om hälsan-mässan hann jag med att göra en hållningsanalys också, med hjälp av en sådan här

Det fanns två punkter som behövde korrigering och det var axelpartiet och nacken. Jag sitter en del vid datorn och därför hamnar jag lätt i det här läget

Ok, inte fullt så mycket då =) men tendensen finns.

Det andra området var axelpartiet, där jag fick se en något högre vänster axel, vilket är en konsekvens av bärande med höger arm. Jag har axelväska på höger axel, bär min dotter där (fast varierar arm mycket) och bär helst matkassar med den armen. Jag försöker förstås variera mig men man fastnar ofta i vanor utan att ibland tänka på det, tycker jag.

Fortsätter man med såna här rörelsemönster som inte är bra för kroppen slits den och smärta och skador kommer som ett brev på posten. Man kan märka av det både  i ett tidigt och sent skede men det bästa är ju att upptäcka i tid och slippa lång rehab.