Viktstress

Det här med vikt under och efter graviditeten, går inte att komma ifrån.

Jag tycker att ju längre in i graviditeterna jag kommit, har gett mer tillfredsställelse med kroppen. Början är värst! Man mår illa, äter hela tiden och har ingen ork. Eller vad säger ni? Jag vet att många inte kan äta under denna period, men jag har bara haft erfarenhet av att behöva äta 24/7 =). Nu när aptiten är som vanligt, tycker jag det är helt okej. Man lägger på sig i det flesta fall, så är det bara =)

Jag upplever att stressen att komma tillbaka efter förlossningen till gamla formen, eller hitta den, är stor. Delvis förstår jag men samtidigt får man ju tänka rationellt på det hela. Kroppen har förändrats totalt under 9 månader(även om det inte syns på alla gravida kvinnor) så har allt från skelett till ämnesomsättning och till hjärta anpassat sig till en liten människa som växer i ens mage. Det är inte realistiskt att tro att man ska vara återhämtad efter en kort tid. Man kan visserligen tappa vikt snabbt men att bli besviken på att styrkan eller den platta magmuskulaturen inte finns där inom några månader, är att lägga onödig stress på sig själv.

Man får ju självklart själv bestämma vart en ambitionsnivå ska ligga, och har du tillgång till en personlig tränare flera gånger i veckan i kombination med en diet som ingen skulle vara avundsjuk på, så är det klart att det ger estetiska resultat. Men stabiliteten tar längre tid att bygga upp, det kommer man inte ifrån.

Kolla in videon nedan. Den ger en lite perspektiv på det hela =)

MammastressIdag är det vecka 35 för mig! Vi börjar närma oss… Det blir mer avslappningsövningar och bäckenbottenträning nu, så man känner sig lite fit for fight =)

Vecka 35