Veckorevyns topp 10 livsmedel för ett snyggt och starkt hår och mina topp 3

mamimamikostförammandegravidJag har väldigt tjockt hår. Det har alltid varit så. Däremot har jag, så länge jag kan minnas, haft små vikar som går in vid hårfästet. Strax efter nyår började det växa ut hårstrån även här. Först tänkte jag inte på det utan tyckte att håret blev mer frissigt vid hårfästet. Nu på sommaren märker jag hur mycket det har växt. Jag brukar alltså inte få så här!

I vintras hade jag problem med röda utslag i ansiktet. Jag lade om kosten lite; med fokus på tex mer B-vitaminer, E-vitamin och nyttiga fetter. Genom länken HÄR hittar du en bra lista på olika vitaminer och mineraler som är viktiga, samt i vilka livsmedel du hittar dessa. Fö så försvann utslagen i samband med detta!

Det är viktigt med en balans mellan dessa olika ämnen, så man inte snöar in sig på bara tex B-vitaminer. Naturlig mat har också visat sig vara bäst för kroppen, så köp inte hem enbart kosttillskott utan försök att få i dig mer och mer av de livsmedel du hittar i listan. Googla även för mer info.

Min topp 3 lista över livsmedel och maträtter för håret

  1. Gröt på vetegroddar och havregryn. Vetegroddar är ett värstinglivsmedel. Det kan vara ett av de mest näringsrika vi har. Fullt av B-vitamin men också väldigt mycket av de övriga vitaminerna och mineralerna.
  2. Smoothie på avokado. Vi vet ju att avokado är nyttigt och man kan tex variera mellan att ha kaviar på, guacamole, smoothie med banan och mandelmjölk eller köp olja på flaska att steka i eller ha i salladen.
  3. Bönbiffar. Att göra biffar av bönor och linser är, tycker jag, ett gott sätt att få i sig mer av baljväxter. jag kan tycka konsistensen är tråkig när de är naturella; därför är det perfekt att göra tex DESSA. Det finns mängder med goa recept på bönbiffar och jag kan väl tycka att det alltid är gott med ost i. Det ger god smak och sälta.

Ibland kan det bli tråkigt att lägga om vissa matvanor, för att det blir för drastiska förändringar och man utesluter för mycket av det ”goda”. Vendela protesterar mot en vitaminkick som bara ett hälsofreak kan gilla =)

mamimami