Vad motiverar dig?

Vi är olika i hur vi blir och håller oss motiverade. En mall finns inte för alla utan det är viktigt att ta reda på ens egna ”triggerpunkter” till motivation.

I en omfattande nationell undersökning gjord i Australien 2007 fick man fylla i vad som motiverade mest, hur utvecklingen fortskred och vad/vilka faktorer som påverkade.

Skärmavbild 2013-02-12 kl. 10.18.02

Den egna viljan är en viktig grund både vid förändrade vanor för kost respektive fysisk aktivitet. Dock verkar det som att vi, överlag, gärna söker mer stöd av olika slag vid kostomläggning.

 

 

 

Skärmavbild 2013-02-12 kl. 10.19.07

Skärmavbild 2013-02-12 kl. 10.19.34

Det verkar också upplevas svårare med att förändra kostvanor än träningsvanor; tillsynes en längre startsträcka innan man kommit in i nya rutiner. Största andelen av de som fått en ny hälsosam livsstil är de som hållt den i mer än 6 månader. Det visar att det tar ett tag att förändra, men att 30 % faktiskt skapade nya hållbara vanor!

 

För min del har jag nu gått in i vecka 34 =)

Vecka34

Lilltjejen har en favoritspot att sparkas på och det är mitt högra revben. Det märks att hon inte har alltför mycket plats kvar eftersom rörelserna är mer buffande än tidigare.

Vi har ännu inte kommit på det ultimata namnet för henne, men det dröjde länge innan vi döpte dottern till Vendela också. Har ni några förslag? Jag/vi är inne på ett namn på v för denna prinsessa också!