Trygg löpning för alla kvinnor!

Nu när säsongen för utomhuslöpning verkligen är igång funderar jag en del på när det är bästa tiden att springa tryggt, tyvärr. På gatan ska det väl inte vara några problem men i skogen kan man ibland kasta ett extra öga över axeln. Det känns så sorgligt och oacceptabelt. Jag älskar citatet av Israels tidigare premiärminister, Golda Meir =)

Jag ogillar att känna mig begränsad och vill liksom inte acceptera att behöva anpassa mig alltför mycket till vad som känns tryggt. Då vill jag hellre vara förberedd för att kunna försvara mig.

Det finns många olika självförsvarsskolor och jag har själv funderat på att gå en kurs i Krav maga. Det är en israelisk närkampsteknik som skapades av just Israels militär. Teknikskolan är hämtad ur verkliga scenarion som kan i vardagen. Har du testat Krav maga? Berätta gärna vad tycker isf. Tränar du eller har tränat någon annan självförsvarsteknik? Det vore jättekul att få veta!

En annan fördel med Krav maga är att den är en favorit bland riktigt heta skådisar 😉 haha.. Kolla länken under.

High Profile Proponents and Celebrities That Use Krav Maga

 

I senaste numret av Runners world hittade jag en artikel om en kvinna som blivit våldtagen under en löprunda och sedan dess arbetar preventivt för tryggare löpning genom sitt företag Team Trygghet. Heja Linda!! Ni får läsa i artikeln hur just hon arbetar.

www.runnersworld.se

 

Vill du boka in PT-pass för sommaren? maila mig på karin@mamimami.se eller ring 0733019595. Jag kan ta emot dig endast som onlinekund under juli månad!