Ta hand om amningshåret

Jag har försökt att spela in ett videoklipp där jag går igenom lite mer fördjupat kring bäckenbotten, men det är verkligen lättare sagt än gjort! Min brist på teknisk förmåga och tid, har gjort detta svårt för mig 😉 Nu ska jag iallafall få lite hjälp med detta kvistiga problem.

Under tiden tänkte jag tipsa om hur man kan ta hand om sitt hår, som kan bli tunt och sprött när man ammar. Dessutom medför ju sol, bad och träning att det kan bli torrt och frissigt. Det är ju heller inte så lätt att hålla det snyggt när man inte har all tid i världen som nybliven mamma.

Jag brukar använda ekologiskt schampo och balsam/inpackning och avsluta med ett silikonserum i längderna. För bästa resultat brukar jag tvätta det och låta det självtorka tills det bara är lite fuktigt och lägga i några droppar serum. Sedan snurrar jag allt i en knut och låter den sitta över natten med en sån här skonsam klämma.

Skonsam hårklämmaHar man kort hår kan man ha en låg knut under dagen/kvällen.

Resultatet blir ett tillsynes fönat hår som doftar längre =)

bild(32)

Kosten påverkar håret mycket också, men det är ett inlägg för sig!