Reeehaaaab

Jag har inte skrivit att jag har brutit tån för ca 1 månad sen! Visserligen skriver jag inte speciellt frekvent här på sidan ändå  =) men det är helt klart värt att nämna.

Iallafall så slog jag i den i stolsbenet när vi sprang och lekte runt köksbordet hemma. Så himla typiskt! Helt sne var den och jag hoppades att man bara skulle kunna knäcka tillbaka den i led men tyvärr så var benet av. Jag tänkte direkt på vilka konsekvenser det skulle ha på mitt kära tolvanlopp som jag älskar att inleda löpsäsongen med =P. Tån är fortfarande svullen och det är nog pga att jag tagit upp löpningen för snabbt och för intensivt. 10 min/dag har jag sprungit de senaste två veckorna. Läkaren på ortopedakuten sa att det bara var smärtan som satte gränsen så jag körde på. Jag trappade upp lugnt, tyckte jag, men det kan också ha varit kombinationen av för långa promenader.

Nu tar jag det mer piano och använder bara bekväma skor samt tar bara kortare promenader åt gången.

Döttrarna är supertaggade på tolvanloppet och det gör ju att man känner sig än mer frustrerad över att inte kunna springa längre än ca 2 kilometer. Jag har försökt att tänka hur man kan använda tiden på bästa sätt. Typ hur man kan vända ett bakslag till sin fördel. Träningen har därför under ca 1 månads tid varit rätt annorlunda och målsättningen har fått ändras. Eftersom det blivit mer tid för styrketräning har jag jobbat mycket med överkroppen men framförallt ben/rumpa då det är en investering för sommarlöpningen. Så även om det är tråkigt att inte kunna röra sig som vanligt har det varit ganska kul att utvecklas på annat sätt samt att maxa förutsättningarna för att kunna springa skadefritt och snabbare!

Om tån ger mig tillåtelse så tänkte jag testa padel i dagarna! Är det någon som spelar/spelat? Tänkte spela på SALKhallen men det var typ uppbokat fram till i juni. Verkar helt magiskt iaf!

Glad påsk! =)