Plötsligt händer det!

Jag pratar om morgonjogg. Det är sällan det blir morgonträning men idag klaffade det 🙂 Maken åkte lite senare och det tidiga ljuset gör att det funkar. På vintern är tröskeln betydligt större!

Ser ni stubbarna som finns på bryggan? När ingen ser hoppar jag upp och ner på dessa. Lite kul avbrott från kanske monoton löpning. Har du något sånt kul utanför dig? Kanske en lekpark där man kan hoppa lite? Barnen har inte ensamrätt liksom 😉

Efter blev det en alkaliserande smoothie. Receptet kommer från boken jag skrev om igår. Väldigt proffsigt namn sådär 🙂 Trenden med syra-bas balans återspeglar nog sig lite i namnet, tror jag. denna är då basisk och således bra för att upprätta den basiska miljön i kroppen. I matsäcken är miljön förstås väldigt sur men för att kroppen ska funka maximalt behöver den vara just basisk i övriga delen av kroppen. Sådana livsmedel kan i grova drag vara grönsaker, citrusfrukter och bär. Lite mindre basiska livsmedel är linser och bönor. Sura livsmedel är socker, ljust bröd mm.

Kort och gott kan man väl säga att den ultimata kosthållningen enligt denna syn är vegetarisk.

Den innehåller fö livsmedel som är perfekta för dig som är gravid, ammande eller har problem med lågt järnvärde.

image