Olika typer av mat för själen

IMG_0859

Om inte jag får lite sött varje vecka tycker jag vardagen blir lite tråkig. Är du också en sådan person? Vissa människor, är mer matpersoner medan andra dras till de sötare godsakerna. Det där med sötsug är förrädiskt, dock går det faktiskt att styra rätt mycket över. Men istället för att ge tips på hur man kan stävja suget vill jag uppmana till att njuta av det. Choklad, tårta eller vad det nu är som man gillar. Självklart finns det gränser men alltför ofta kastar man i sig ”fel” saker, just för att man inte gillar sitt beteende. Man har överträtt en osynlig ribba(ofta för lågt) som man(kanske omedvetet) satt upp och när man väl gått över den har man svårt att sätta stopp. Det är mycket roligare att tillåta sig, låt säga, söta saker 2ggr/vecka. Hur mycket beror på vem du är och vilka ambitioner du har.

Förra veckan bjöd på godsaker i form av glass och florentiner. Helt ärligt, florentiner kan vara de godaste kakorna! Det blev för mycket för min del iallafall i förra veckan men världen går inte under för det.

Eftersom jag arbetar med träning och hälsa blir det mycket fokus på kost, ibland alldeles för mycket. Det är en balansgång. Å ena sidan är det fantastiskt att vilja ta hand om kroppen och må bra men å andra sidan kan det också gå överstyr och man blir ohälsosamt hälsosam.