Nu har tjejer börjat lyfta tungt

Mer och mer ser man hur träningen utvecklas mot att den blir mer androgyn. Kvinnor kan lyfta tyngre och män kan träna yoga/pilates. Det är en träningsform som annars har varit väldigt kvinnodominerad. Den första bilden är från Stadium där Reebok promotar en tuffare träning för kvinnor.

Tjejerlyftertungt

main-the-next-fitness-class-you-need-to-try-broga-thats-right-yoga-for-men

 

 

När det gäller generell träning för kvinnor har acceptansen utvecklats enormt mycket, med tanke på att för några decennier sedan så fick inte kvinnor delta i löpningslopp! Kathrine Switzer anmälde sig som man till Boston Marathon 1967 för att få delta i loppet. Under loppet attackeras hon av en ursinnig man som vägrar låta henne fortsätta springa. Hjälp, vad sjukt att man vill utesluta människor från att springa tillsammmans! Ganska harmlöst liksom.

BostonmarathonKathrine

Boston Maraton 1967

 

 

Iallafall så har det hänt mycket sen dess! Idag betonas mer att vara stark som kvinna och även träning för gravid och mamma har färgats av denna trend. De senaste decennierna har rekommendationerna uppdaterats avsevärt, i takt med växande forskning på området.womenheavy3