Nötmjölk på ett kick!

Jag fick en sådan rolig bok av maken på mors dag, eller vad säger jag, barnen fick jag den av 🙂

Den är fylld av roliga recept på juicer, smoothies, olika nötmjölker mm. Antingen kan man använda den som en renodlad detoxkur eller tillföra en smoothie grönt som mellis tex. Jag valde cashewchokladmjölken som första recept att testa och jag kan väl bara säga släng dig i väggen mandelmjölken 🙂 Den som jag brukar köpa är så blaskig i jämförelse.

Det krävs nog att man gillar choklad för den  är tydlig så gillar man inte det kanske det går att utesluta eller välja ett av bokens andra recept. Dock blir det ganska dyrt att dricka den hemgjorda då jag har använt 100 grsm nötter till 6 dl färdig mjölk. Men men, sådär ibland är det ju toppen!

Varför är den då så nyttig? Den är proteinrik, rik på tryptofan, B6, magnesium och andra vitaminer och mineraler. Tryptofanet, vitamin B6 och magnesium jobbar bra ihop och de främjar ett stabilt humör och bra sömn. Det låter bra för både gravid och mamma. Dock så är cashew kaloritäta så det får man ha i åtanke.

Den här boken rekommenderar jag verkligen om du har en bra mixer eller juicepress hemma!

image