Mommyrexia

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jag gravid  med Nina

På länken nedan finns en videosnutt och artikel om hur gravida kvinnor i USA påverkas av mediabevakningen av tex smala gravida kändisar. Det finns definitivt en hets att inte lägga på sig under graviditeten och de vanliga formerna ska vara tillbaka snarast efter förlossning. En kvinna i diskussionen på videon säger att ”det är koko och vulgärt” och visst är det det?! jag behöver kanske inte nämna att bebisen/bebisarna i magen kan fara illa av denna trend?

http://www.tipsonlifeandlove.com/parenting/scary-trend-mommyrexia-the-fear-of-pregnancy-weight-gain

Jag är ju förstås förespråkare av att ha en sund livsstil så långt det går under hela graviditeten, men när dålig självkänsla är drivkraften blir det osunt. Jag ska dock erkänna att det var inte jättekul under graviditeterna, eftersom jag trivs i ett högre tempo. Sämre sömn, mindre smidighet, inte kunna springa,(under 3:e trimestern) och inte heller leka lika vilt med stora dottern när jag väntade Nina- gjorde mig ibland nedstämd. Visst det var väl mest under sista trimestern man kände av det men jag kände mig tråkig och otillräcklig ganska länge. Så får det såklart vara, men det var en jobbig omställning iallafall.

Det är inte lätt att stå opåverkad av omgivning och media. Särskilt svårt blir det ju när man inte är trygg i sin självbild. Det är väl där allt börjar; om jag gillar mig själv trots att jag förändras fysiskt så kommer stå emot tankar och känslor av mindervärde eller avsky.

Då spelar det kanske ingen roll om det handlar om omställningen av att inte kunna sporta som förr eller inte kunna ha några kläder längre.

Vi behöver njuta av graviditeten och acceptera förändringar. Då mår både vi och bebisen prima!  Himlarns lätt 😉

Njutundergraviditet