Grymma Omniblendern

I somras skaffade jag mig en Omniblend. Det är en kraftfull blender som klarar det mesta. Jag har funderat på en sådan i flera år men först nu med lite research och fler användningsområden, gjorde jag slag i saken. Jag köpte den för ca 2500 kr, och det är ju förstås mycket pengar men den kan användas till så mycket och är väldigt gedigen.

Barnmat

Beroende på hur ens barn klarar av konsistensen på maten kan man antingen göra puré eller hacka med omniblendern. Nina är ju snart 1 1/2 år så jag vill bara hacka lite lätt.

bild 29

Om ens barn inte gillar synen av grön mat så kan man lätt gömma broccoli eller avokado i en smoothie med banan och jordgubbar tex.

Fräscha smoothies och juicer

På några sekunder har man en go rawfood juice eller smoothie till frukost, mellis eller efter träning. Jag brukar blanda några frysta livsmedel med färska, så att den inte blir varm. Man kan ju förstås ta i någon isbit för att sänka temperaturen lite.

Denna juice nedan är gjord på fryst mango, fryst spenat, apelsinjuice och en rå morot. Klar på 15 sek och dessutom barnvänlig för min yngsta knodd på 18 mån.

 

bild 30
bild 31