Ge bort en förlossning!

Käre värld vad jag har det bra som har förmånen att få sitta ute och jobba en stund!=)

Jag såg häromdagen en kampanj från Läkarmissionen, med rubriken- Ge bort en förlossning på Mors dag!

Jag tänkte direkt på min förlossning; hur trygg och omhändertagen jag kände mig. Jag blev välkomnad med en glassmilkshake och vi fick ha ett ljust och stort rum. Det är sånt som vi svenskar räknar med; att vården funkar och att vi blir omhändertagna, för vi har överlag ett väl fungerande sjukvårdssystem.

Därför var det så stor kontrast till hur dessa kvinnor i Kongo eller Tanzania har det- De riskerar nämligen att dö då deras barn föds.

Vi som är mammor eller du som snart ska bli mamma, vet hur viktigt det är med att känna sig trygg under förlossningen, eller hur? Låt oss ge den tryggheten till en annan mamma och ge ett nyfött barn chansen att få sin mamma! Klicka på den aktiva länken ovan eller gå in på www.läkarmissionen.se