Får man vara nöjd med sig själv?!

0206931body-shapes

Jag har funderat på det här med utseendet till och ifrån. Hur jag påverkas och vad jag förmedlar för ideal till mina kunder tex.

För något år sedan läste jag på en blogg om en kvinna som var gravid att hon var så nöjd med hennes vackra former, och hon liksom lovprisade sig själv på olika sätt. En härlig frisk fläkt, men det var också något som reagerade i mig. En tanke av typen så kan man väl inte säga? Kanske är det den svenska jantelagen, att man gärna klankar ner snarare än ger komplimanger till sig själv. Det är ju helt fel!

 

En annan sak jag reagerat negativt på är hur man ska klä sig för att dölja vissa drag. Om man tex är mer päronformad, då tipsas det mycket om att försöka ge en illusion av att så inte är fallet. Men varför då? Man liksom präntar in i sin självbild att man behöver justeras, och det blir nästan konstigt om man faktiskt är nöjd. Varför kan man inte försöka framhäva sina speciella attribut? Jag tycker det är kvinnligt med päronform, äppelform, timglasform, vilken form man som kvinna än har!! När jag ammade drack tillslut Nina bara ur ena bröstet, vilket resulterade i två helt olika storlekar på dem =) Det var iögonfallande särskilt när jag inte ammat på länge. Vid ett tillfälle skulle jag testa en bh i en underklädesbutik och jag märkte att expediten tyckte synd om mig. Men hur farligt är det egentligen? Kanske är det så att vi kvinnor håller uppe dessa ideal genom en sådan här typ av reaktion. Jag själv tyckte det var lite kul efter ett tag men visst tanken kom hur andra skulle tycka det såg ut.

Varför tränar och lever jag hälsosamt? Är det för att vara slank och snygg? Eller är det för att jag mår bra av det?

Ibland funkar det inte att få till pass och det kan vara verkligt jobbigt för mig. I dessa situationer har jag mer och mer tänkt på varför jag upplever det jobbigt. Ibland är det kroppen som behöver rörelse, ibland är det faktiskt träningshets. För någon vecka sen kände jag mig trött och övervägde lite spinning framför teven eller vila och sova tidigt. Det var en brottningskamp men soffan och sängen vann tillslut =) haha, och hur pigg var inte jag nästkommande dag?! Ibland behövs vila helt enkelt. Träning och hälsa behöver få vara just för hälsan(och i andra hand för utseendet) annars blir det dränerande på energi och glädje.